Hvilken el-cykel skal jeg vælge?

Valg af den korrekte EL-cykel

GUIDE TIL AT VÆLGE DEN RIGTIGE ELCYKEL

Når man skal vælge den rette elcykel, så er det vigtigste at klarlægge, hvad man skal bruge cyklen til. Det er vigtigt, at du får valgt en cykel, som har en batteristørrelse, som passer til dine behov. Her handler det om distance, cyklens samlede vægt og det terræn, du skal køre i. Alle 3 dele har indflydelse på dit batteris rækkevidde. Her er det batteriets størrelse, der spiller ind. Jo større batteriet er, desto større er rækkevidden.

Der er mange forhold, man skal være opmærksom på i forhold til cyklens rækkevidde. Besvar eventuelt de nedenstående spørgsmål for at blive klar over, hvilke forhold du skal være opmærksom på.

-Hvor mange kilometer skal du køre om dagen? Over/under 20 km. i gennemsnit?

-Er der mange bakker i det område, du skal køre i?

-Skal du have bagage eller børn med på cyklen?

Når du ved, hvilken størrelse batteri du skal bruge, kan du vælge system og motorens placering.

Forhjulsmotor: Findes oftest på klassiske cykler. Trækker dig frem.
Centermotor: Findes oftest på klassiske cykler og citybikes. Giver kraftig trædeassistance.
Baghjulsmotor: Findes oftest på allround cykler. Giver et skub bagfra.

Det næste, du skal beslutte dig for, er, hvilket udstyr du gerne vil have på cyklen. Skal der være ind- eller udvendige gear? Hvilke bremser? Hvilken affjedring? Og skal der være kurv eller frontlad på osv.

 år du skal vælge bremser, er det vigtigt at vælge efter det, du skal bruge cyklen til, og det terræn du skal køre i:

Kørsel i byer, lav hastighed: Fælgbremser, fodbremse og rullebremser
Kørsel i byer, høj hastighed: Fodbremse, rullebremser og skivebremser
Kørsel i bakket terræn: Fodbremse, rullebremser og hydrauliske fælgbremser
Kørsel uden for byen: Fodbremse, rullebremser, skivebremser og hydrauliske fælgbremser

Vær også opmærksom på at det ikke er alle modeller, der både fås som unisex cykler med lav indstigning og som damecykler og herrecykler.

Når du har fundet ud af, hvilken cykel du gerne vil have, så er det vigtigt at prøve køre cyklen. Det skal føles rigtigt og naturligt at køre på cyklen. Prøv også gerne andre typer, hvor motor og/eller batteri er placeret anderledes. Du kan hurtigt mærke, om dit førstevalg var det rigtige. Prøv også gerne cyklen uden assistance. Det er jo rart, at man kan køre på cyklen, hvis man en dag skulle være uheldig og løbe tør for strøm.

Som det sidste skal du være sikker på, at du køber cyklen med den rigtige stelstørrelse. Spørg eventuelt din autoriserede forhandler til råds eller benyt dig af vores vejledning til at finde ud af hvilken stelstørrelse du skal bruge.

Har du et spørgsmål?
Kontakt os!